Kleuren met colorphlex

colorphlex

Haarversterkers voeren harde strijd om gunst van de consument en de kapper

Hoewel er in Nederland nog maar weinig hairstylisten zijn die ervaring hebben met haarversterkende producten zoals Olaplex en colorpHlex voeren de producenten van deze merken op de achtergrond een harde strijd om de gunst van de consument en de kapper. In Amerika staan de merken Olaplex en colorpHlex (die sinds kort beide in Nederland verkrijgbaar zijn) binnenkort zelfs voor de rechter. Vaktijdschrift De Kapper was benieuwd naar het verhaal van de Nederlandse distributeurs en sprak met hen.

De Nederlandse verkooprechten van Olaplex liggen bij Sota BV, een bedrijf van Robbie ter Haak, Mark Melief en Dimitri Last. De verkoop van het merk hebben zij uitbesteed aan het bedrijf ThirtyEight van Ruben de Wit. Het merk colorpHlex wordt in Nederland vertegenwoordigd door Ministry of Beauty uit Apeldoorn, waarvan Nico Niessink de eigenaar is.

colorpHlex

Sinds 3 maanden wordt het haarversterkende merk colorpHlex in Nederland vertegenwoordigd door Ministry of Beauty. Directeur Nico Niessink wijst erop dat uitgebreid wetenschappelijk onderzoek door het gerenommeerde Princeton Instituut de werking van het product ondersteunt: “Dit onderzoek toont aan dat haar na behandeling met colorpHlex tot vier keer sterker is dan onbehandeld haar en ook dat haarschade en haarbreuk na een kleur- of blonderingsbehandeling door colorpHlex wordt voorkomen. De werking van de producten is dus niet een zoveelste marketingverhaal. Er is gedegen wetenschappelijk onderzoek gedaan en de uitkomsten hiervan bevestigen wat de producent belooft.”

“ColorpHlex werkt met een twee-stappen-systeem. Het ‘Step 1’-product wordt aan de haarverf of het blondeerproduct toegevoegd en het vervolgens krijgt het haar een ‘After Color’-treatment met het ‘Step 2′ finishing product. Beide producten zijn vrij van parabenen, MI/MCI, formaldehyde, PEG’s en Triclosan. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van het ColorStrong Complex, dat diep in het haar doordringt en gevormd wordt door uit planten gewonnen proteïnen en reactieve siliconen. Onze keuze voor colorpHlex is ook ingegeven doordat de bestaande kleurrecepten bij colorpHlex niet te hoeven worden aangepast noch hoeft de inwerktijd te worden verlengd. Dit is iets waarmee colorpHlex zich onderscheidt van andere haarversterkende merken.”